Claus Holm bor i Svendborg på den danska ön Fyn med sin fru Anne. Han älskar ön, och är förtjust i naturen och områdets breda utbud av små producenter, som berikar grytorna med färska råvaror.
Efter genomgången utbildning till kock, ljöd startskottet för ett upptaget och varierat liv som smakutvecklare och kock. Sedan dess har han fått flera års erfarenhet från restaurangbranschen, både som egenföretagare och som anställd, i Danmark och utomlands, som föreläsare, författare och kock på morgon-TV i Danmark.
Dessutom är Claus Holm en viktig del av danska COOPs projekt "Tillsammans för bättre mat", som fokuserar på att överbrygga klyftan mellan producent och konsument, i syfte att föra smaken i fokus.
Claus Holm har alltid arbetat med mat, och den fred och glädje han finner i att arbeta med färska ingredienser, recept, bra köksredskap och smakutveckling i sin egen köksverkstad ger honom dagligen bekräftelse på att han är på rätt väg, ”Jag är kock, smakutvecklare och föreläsare - och en person med en önskan att göra en skillnad. I mitt kök är allting möjligt.”
För Claus Holm handlar det hela om kärlek till smaken och till vardagen. Han vill skapa glädje i vardagen och livslust genom stora smakupplevelser. I arbetet med smakutveckling och smakoptimering söker Claus Holm kompromisslöst efter de sprödaste grönsakerna, det möraste köttet och de bästa köksredskapen.
Passionen för god mat och goda erfarenheter i köket är klar, och han tycker det är dags att kock-bubblan spricker, och kockarna bidrar till att göra en skillnad för konsumenterna: "Tillsammans kan och ska vi göra en skillnad och jag börjar gärna genom att lyfta min del av ansvaret. Vi måste skapa trygghet för konsumenterna när de handlar - både när det gäller råvaror, och när det gäller de kokkärl som ingredienserna ska tillagas i. Vi måste göra en ansträngning och vi får inte lova mer än vi kan hålla - och vi måste hålla våra löften.”